Hozzávalók:
30 dkg liszt
8-9 dkg sütőmargarin
9 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 tojás
1 üveg magozott meggybefőtt
2 kanál rum
10 dkg csokoládé
fahéj
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a kimért lisztet, a sütőport, a sót, és a fahéjt. A csokit apró darabkákra vágjuk, és azt is beletesszük. Majd egy másik tálban a cukrot a tojással habosra kikeverjük, eközben a vajat megolvasztjuk, és azt is beleöntjük. Leszűrjük a meggyet, majd a liszthez öntjük. Lassan összekeverjük, ráöntjük a folyékony hozzávalókat, majd a két kanál rumot is. Muffinsütőbe nagyobb kanállal belekanalazzuk, olyan módon, hogy félig legyenek a formák, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Szilikonos formát nem muszáj, de egyéb formát jó ha kivajazunk, amennyiben nem papírba sütjük.