Mióta átléptem a konyha küszöbét, és nemcsak az addig jól megszokott kotnyeleskedés és nassolás ürügyén, mindig is kerestem az olyan recepteket, amelyek hozzávalóit csak össze kell keverni, és pikkpakk elkészíthetőek. A szaknyelv azt hiszem, bögrés süteménynek nevezi őket.
Íme egy a sok közül:
A mértékegység nem más, mint a joghurtos doboz. 1 doboz joghurtot, 1 doboznyi cukorral, ¾ doboznyi olajjal, kevés sóval és két egész tojással simára keverünk. Ezután 2 doboz lisztet, 1 csomag sütőport és 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá. Nagyon finom, ha van benne egy csipet fahéj is. A masszát egy közepes nagyságú tepsibe öntjük. Nem kell kikenni, mert az olaj nem engedi leragadni a süteményünket. Ezután a tetejére bármilyen darabolt gyümölcsöt, esetünkben barackot, szórunk, kb. egy evőkanálnyi cukorral megszórjuk, és közepes erősségű sütőben szépen aranyszínűre sütjük. Mennyei!
Jó étvágyat Hozzá!