2024. 11. 20. szerda

Jolán
1 EUR 410 HUF
1 GBP 491 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Desszertek » Ostoros kalács mákosan, vagy kakaósan

Ostoros kalács mákosan, vagy kakaósan

Hozzávalók Tésztához:
60 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
3 evőkanál étolaj
4 dl langyos tej
3 tojássárgája
5 dkg élesztő
1 pici só

Töltelékhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
3 evőkanál keserű kakaópor

vagy

500 g darált mák
200 g cukor
300 ml tej
50 g mazsola
1 tasak vanilia cukor
1 citrom héja

A tetejére:
Kenéshez 1 egész tojás

Elkészítés

Egy tálban a liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tészta többi alkatrészét, és addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarva legalább 50 percig kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és hat részre osztjuk. A lágy margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadva az átszitált kakaót is, vagy a mákot megfőzzük a hozzávalókkal együtt. Ezeket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és a kakaós krémmel, vagy a mákkal megkenjük.

A téglalapok rövidebb oldalát picit behajtjuk, így tekerjük fel a tésztát. 3-3 rudacskát copffá fonunk, majd az így kapott két kalácsot magas falú tepsibe tesszük, melyet előtte jól kikentünk. 15 percig kelesztjük, majd megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Házi áfonyás palacsinta
Hozzávalók: A palacsinta tésztához: Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor olaj vagy zsír …
Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

Elizabeth Koncertshow az Arénában
„Nagy fába vágtuk a nagy fejszénket” – mondta  Janza Kata, az ország Elisabeth-je, a gödöllői Királyi Kastélyban tartott sajtótájékoztatón, ahol behar…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp