Hozzávalók:
50 dkg paraj, 35 dkg vaj, 50 dkg rétesliszt, fél evőkanál só, 10 dkg reszelt sajt,
2 dl hideg víz 3 dl forró tej, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál őrölt chilibors (cayenne-i bors), 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
Forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, puhára pároljuk benne a parajt. Kihűlés után kinyomkodjuk belőle a vizet, és a parajt finomra vagdaljuk.
Megolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadunk 4 dkg lisztet és 3 percig kevergetjük. Feleresztjük forró tejjel, és felforraljuk. Összegyúrjuk a reszelt sajttal, illetve a sóval és a borsfélékkel.
Közben elkészítjük a tésztát: 50 dkg réteslisztet összegyúrunk 20 dkg, gőz felett meglágyított vajjal. Hozzáadunk 2 dl hideg vizet, fél evőkanál sót, és tésztát gyúrunk, melyet megtöltés előtt kb. 30 percen át pihentetünk. Kinyújtjuk a tésztát, háromszög alakú darabokra vágjuk. Minden darabot megkenünk olvasztott vajjal, és ráhalmozunk egy evőkanál, a már előzőek szerint elkészített tölteléket.
A tésztadarabok három sarkát felhajtjuk, és ujjunkkal összecsippentjük, majd sütőtepsibe rakjuk. Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, melegen tálaljuk.