2024. 12. 24. kedd

Ádám, Éva
1 EUR 412 HUF
1 GBP 497 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Parajjal és sajttal töltött tésztabatyuk

Parajjal és sajttal töltött tésztabatyuk

Hozzávalók:

 

50 dkg paraj, 35 dkg vaj, 50 dkg rétesliszt, fél evőkanál só, 10 dkg reszelt sajt,

 

2 dl hideg víz 3 dl forró tej, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál őrölt chilibors (cayenne-i bors), 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

 

Elkészítés:

Forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, puhára pároljuk benne a parajt. Kihűlés után kinyomkodjuk belőle a vizet, és a parajt finomra vagdaljuk.

Megolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadunk 4 dkg lisztet és 3 percig kevergetjük. Feleresztjük forró tejjel, és felforraljuk. Összegyúrjuk a reszelt sajttal, illetve a sóval és a borsfélékkel.

Közben elkészítjük a tésztát: 50 dkg réteslisztet összegyúrunk 20 dkg, gőz felett meglágyított vajjal. Hozzáadunk 2 dl hideg vizet, fél evőkanál sót, és tésztát gyúrunk, melyet megtöltés előtt kb. 30 percen át pihentetünk. Kinyújtjuk a tésztát, háromszög alakú darabokra vágjuk. Minden darabot megkenünk olvasztott vajjal, és ráhalmozunk egy evőkanál, a már előzőek szerint elkészített tölteléket.

A tésztadarabok három sarkát felhajtjuk, és ujjunkkal összecsippentjük, majd sütőtepsibe rakjuk. Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, melegen tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

A babáknak is segítettünk
A főnővér egy tüneményes kisfiúval ölében áll a folyosón. Ő már kilenc hónapja maradt itt a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Újszülött osztályán. Körbefo…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés