Hozzávalók:
3 egész tojás
15 dkg cukor
egy csipet só
1,5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
0,5 csomag sütőpor
egy csipet őrölt fahéj
egy citrom reszelt héja
22 dkg liszt
½ kg szilva
Elkészítés:
A három egész tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra keverem, majd a másfél deci olajat, az 1 csomag vaníliáscukrot, 0,5 csomag sütőport, kevés őrölt fahéjat, 0,5 citrom reszelt héját hozzáadom. A végén a liszttel simára keverem. Megtisztítom a szilvákat és kiszedem a magházat belőlük, majd félbe vágom . A masszát kerámia gyümölcstorta formába öntöm s belenyomkodom a szilvákat, amit azért elég négy felé vágni, hogy a tészta aljára is leérjen. 35-40 percig, szép barnára sütöm, úgy hogy 15 percig 180 fokon, majd 20-25 percig 120 fokon sül.