2025. 01. 23. csütörtök

Rajmund, Zelma
1 EUR 411 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Menü: Csípős kacsaszárnyak, grillezett padlizsánnal

Menü: Csípős kacsaszárnyak, grillezett padlizsánnal

Hozzávalók 4 fő részére

 

16 kacsa szárny , 2 ek citromlé , 250 ml chili szósz , 4 ek méz , 4 ek chili paprika , só , bors , 2 gerezd zúzott fokhagyma

 

Elkészítés

Citromlevet keverjük össze mézzel és chili szósszal, fokhagymával és finomra vágjuk, a chili paprika (ha nem nagyon csípős, távolítsa el a magokat a ), sózzuk, borsozzuk. A csirke szárnyakat páclével locsold meg és 1 napra tedd a hűtőbe pácolódni . Grillen süsd pirosra mindkét oldalát .

Grillezett Padlizsán

Hozzávalók 4 fő részére

2 közepes padlizsán ,2 mozzarella , 20 dkg sonka , 1 cs bazsalikom , A mártáshoz: 1 konzerv hámozott paradicsom , cukor , só , bors , cayenne bors

Elkészítés

A padlizsánt vágd hosszában 0,5 cm vastag szeletekre, és sózzuk meg . 10 perc után, a folyadékot töröljük le a padlizsánról .Grillezzük enyhén barnára , majd tegyünk egy szeletet sonkát rá és tekerjük fel .A tetejére helyezzünk egy szelet mozzarellát és fogpiszkálóval szúrjuk át . A mártáshoz a paradicsomokat nyomjuk szét villával , tegyük egy lábasba . Majd fűszerezzük és forraljuk fel . és locsoljuk meg vele a padlizsán tekercseket . Apróra vágott bazsalikommal tálaljuk .

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Indul a 2025-ös eSZJA-szezon
Már elérhetők a friss szja-bevallási információk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A 2024-re vonatkozó bevallások tervezetét idén is elkés…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés