2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
9195-varganyas-vaddisznoporkolt-bogracsban-ki-kit-foz-le-receptbekuldo-verseny

Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

 

Hozzávalók 10 főre:

 

2 kg süldő vaddisznólapocka (színhús) vagy comb,

 

20 dkg füstölt mangalicaszalonna,

 

50 dkg makói vöröshagyma,

 

5 dkg édes nemes szegedi fűszerpaprika,

 

2 dkg borókabogyó,

 

2db babérlevél

5 dkg paradicsompüré,

15 dkg zöldpaprika,

20 dkg zsír,

6 dl vörösbor (Bikavér vagy Kadarka),

4 gerezd fokhagyma,

só, bors, majoránna,

1db király vargánya apróra vágva

(*1 evőkanál mustár 1 evőkanál tejföllel- aki szereti)

Előkészítés:

A bográcsot a parázs felé helyezzük.

A füstölt mangalica szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a bográcsban,

majd a pörcöt leszűrjük.

A friss vagy előző nap kiolvasztott, bepácolt vaddisznóhúst 3-4 dkg-os kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott makói vöröshagymát aranysárgára pirítunk. Rátesszük a süldőhúst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

Nem kavarjuk, csak rázogatjuk, átdobjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.

A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük, és tovább pároljuk.

A borókabogyót és a babérlevelet kevés borban felfőzzük, és a levét a húsra szűrjük.

A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével elkeverjük majd együtt a pirított húsra öntjük.

Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön) a frissen szedett királyvargánya gombát is az ételbe pároljuk. Az ételt készre főzzük.

Megjegyzés:(jómagam még egy evőkanál mustárt egy kanál tejföllel elkeverek és végül a pörkölthöz keverek).

A kész pörköltet a kisütött füstölt szalonna pörccel

meghintjük és főtt burgonyával vagy dödöllével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!