Hozzávalók a Jetty-tortához: • 20 dkg + 20 dkg = 40 dkg porcukor • 15 dkg + 20 dkg = 35 dkg margarin
• 2 tojás • fél csomag sütőpor • 30 dkg rétesliszt • 20 dkg dió • 20 dkg mazsola • 4 evőkanál
• rum • 3-4 evőkanál magozott meggy • 5 dkg kakaópor • baracklekvár • 10 dkg étcsoki
• 3 evőkanál olaj
Alaposan kikeverünk 20 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, a tojásokkal, a sütőporral, majd közékeverjük a réteslisztet. Selyempapírral bélelt nagy gáztepsire simítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, egyharmadából hosszú téglalapot (a torta alapot) vágunk, a többit összemorzsoljuk.
A diót műanyag zacskóba tesszük, és nyújtófával jól összetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltuk volna, a másik fele darabos marad. Összekeverjük a 20 dkg porcukorral habosra kevert 20 dkg margarinnal, majd beletesszük a jól megmosott mazsolát, a rumot, a meggyet, a kakaóport, végül a tésztamorzsát. Az egyben hagyott tésztalapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd félkör alakú halomban rányomkodjuk a tölteléket. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a tetejét. Végül a felolvasztott csokiból és olajból készült mázzal bevonjuk. Fél diószemekkel díszítjük a tetejét.