Ma reggel hivatalosan is elstartolt a miskolci turisztikai szervezet és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület által közösen előkészített és menedzselt Miskolc Vendégasztala program. A cél, hogy minél több szálláshelyen, étteremben miskolci helyi ételek jelenjenek meg, illetve hogy a helyi termelők alapanyagaiból készülő különböző termékek minél több helyen szuvenírként is megvásárolhatóak legyenek.
A turisztikai szervezet már 2015-ben elindította a helyi termelőkkel való közös munkát, elindultak a Miskolc sarkok, ahol kézműves Miskolc-arculatos helyi termékek kerülhettek ki a szálláshelyekre értékesítésre a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület közreműködésével, illetve 2015 nyarán elindult a hónapról hónapra sokszáz vásárlót vonzó Miskolci Termelői Nap programsorozat is.
Második lépcsőben a cél, hogy a szállodák reggelizőasztalaira szervezetten és állandó kínálatként elérhető jó minőségű, egészséges helyi termékek kerülhessenek, annak érdekében, hogy a miskolci szolgáltatók a gasztronómiában is egyedi, különleges kínálatot tudjanak nyújtani, amely megkülönbözteti őket a Magyarország más területein lévő szálláshelyektől. A turisztikai szervezet mára száznál is több miskolci és Miskolc környéki termelővel van kapcsolatban annak érdekében, hogy folyamatosan megfelelő mennyiségű és minőségű terméket tudjanak majd szállítani a programhoz csatlakozó turisztikai szolgáltatóknak.
A Miskolc Vendégasztala program idén termékbemutatókkal indul. Ma reggel egy miskolctapolcai hotelben kóstolhatják meg a vendégek a reggeliztetésnél a miskolci termékeket, a következő hetekben pedig road show-ra indul a turisztikai szervezet, hogy Miskolc szállodáinak, panzióinak a vendégei kipróbálhassák a helyi sajtokat és egyéb tejtermékeket, lekvárokat, húskészítményeket, szörpöket. A tervek szerint 2017 tavaszára Miskolc TDM tag szállodáinak nagy részében folyamatosan elérhetővé válnak a helyi termékek, amelyek külön pulton, önálló dizájnnal lesznek majd elérhetők a reggeliző vendégek számára.