Hozzávalók:
12 szelet hosszúkaraj vagy csirkemell
Töltikéhez:
2 zsömle,
2 tojás,
2 fej vörös hagyma,
10 dkg csirke máj,-vagy gomba, vagy mindkettő,
20 dkg vaj,
petrezselyem,
fűszerek, só, bors
Elkészítés:
A hússzeleteket egy kicsit megklopfoljuk, és befűszerezzük:só,bors, esetleg sómentes fűszerkeverék.
Elkészítjük a tölteléket, a szokásos módon: a hagymát megdinszteljük, a zsömléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és összekeverjük a tojással,hagymával, fűszerekkel. Ha szeretjük a csirkemájat, akkor 10 dekányit belekaparunk, és hozzátesszük a földarabolt gombát.
Egy picit magasabb tepsiben, szépen sorozzuk a hússzeleteket, és a tölteléket. Amikor kész a tetejére tesszük a vajat, és sütőben 50 perc alatt készre sütjük.