2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gazdaság » Gazdaság » AZ ÉLELMISZERIPAR INNOVÁCIÓJÁT TÁMOGATJA A CAPINFOOD PROJEKT
25507

AZ ÉLELMISZERIPAR INNOVÁCIÓJÁT TÁMOGATJA A CAPINFOOD PROJEKT

A CAPINFOOD projekt célja az élelmiszeripari innováció fejlesztése, az élelmiszeripari szakmák népszerűsítése. A Bay Zoltán Kft. által vezetett, nemzetközi együttműködés eredményeként nőhet az életszínvonal, fejlődhet a gazdaság, és új munkahelyek jöhetnek létre. A program záróakkordjaként felsőoktatási intézményekben szerveznek molekuláris gasztróshow-val egybekötött interaktív bemutatókat, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok értesülhessenek a területben rejlő lehetőségekről, a CAPINFOOD projekt céljairól és eredményeiről.

A Budapesti Corvinus Egyetemen az élelmiszeriparban rejlő lehetőségekről és a terület jelentőségéről tájékozódhattak, akik ellátogattak az első interaktív bemutatóra a mai nap folyamán. Az „A” épület Zsibongójában Keresztes Ferenc, világbajnok bártender molekuláris gasztronómiai kóstolóval várta az érdeklődőket. A projektet és annak vezető partnerét bemutató, kihívással teli kvízjáték kitöltésével pedig sok hasznos információhoz juthattak a látogatók. A fővárosi tájékoztató után májusban további két helyszínen, először a Szegedi Tudományegyetemen, majd a Debreceni Egyetemen is hasonló programokon igyekeznek megismertetni a hallgatókkal és érdeklődőkkel a CAPINFOOD céljait, eredményeit és a Bay Zoltán Kft. tevékenységét.
Az augusztusban záruló projektben a hazai intézetek mellett, számos európai nemzet is részt vesz, így Belgiumból, Ukrajnából, Szerbiából, Olaszországból, Görögországból, Romániából, Bulgáriából, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból is becsatlakoznak olyan partnerek, akiknek szakmai tapasztalata hasznosítható a Dél-Kelet-Európai élelmiszeripari szektor fejlesztése során.
A CAPINFOOD projektlényege az, hogy támogassa, elősegítse a – például a molekuláris gasztronómiához hasonló – élelmiszeripari újítások piaci alkalmazását és segítse azokat a fiatalokat, akik ennek megvalósítására kellő erőt éreznek magukban. Az élelmiszer innovációjának előfeltétele, hogy a fejlesztések megálmodói és a megoldásokat alkalmazó piaci szereplők találkozzanak, majd együttműködjenek egymással, előmozdítva ezzel a modernebb, egészségesebb táplálkozást támogató technológiák szélesebb körű alkalmazását. A kutatók és a vállalkozások közötti együttműködés megerősítése mellett, a projekt fontos küldetése, hogy ráirányítsa a terület iránt érdeklődő, fiatalok figyelmét az élelmiszeripari szakmákra, azok jelentőségére.
A program iránt érdeklődő kutatók, valamint az innovatív élelmiszeripari megoldások alkalmazásában érdekelt piaci szereplők (különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra) pedig a nemzetközi projekt élelmiszeripart érintő eredményeiről, azok hasznosítási lehetőségeiről is tájékozódhatnak a program segítségével.
A projektet Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet-hálózata, a Bay Zoltán Kft. vezeti, amelyet a Campden Kft., mint elismert hazai élelmiszeripari partner támogat szaktudásával. Az élelmiszeripari innováció növelését és a különböző célpiacok közötti együttműködést elősegítő nemzetközi projekt a fiatalokat, a fejlesztéseket alkalmazó kis- és középvállalkozásokat, valamint az innovációs megoldásokat megálmodó kutatókat is támogatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!