2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Közélet » Köztünk szólva » Csak etetik az embereket a távhőár-csökkentéssel!

Csak etetik az embereket a távhőár-csökkentéssel!

Még maga Fónagy János államtitkár sem tudja, vagy akarja megmondani, hogy Miskolcon csökken-e, s ha igen, mikor a távhő ára. Legalábbis ez derült ki a hétfői parlamenti interpellációmra adott válaszából. Illetve nem-válaszából, mert kérdéseimre csak a szokásos maszatolást kaptam: a kormány számára kiemelten fontos a megújuló energiaforrások támogatása, meg, ha a geotermikus beruházás befejeződik, kérvényezhetjük a díjcsökkentést, s azt majd a minisztérium jól elbírálja.


Nem erről volt szó. Kriza Ákos polgármester korábban többször is arról beszélt, azzal kampányolt, hogy csökkenteni fogják Miskolcon a távhő árát. „Első körben 10 és fél ezer panellakás és 200 kereskedelmi egység rezsije csökken” – harsogta a polgármester egy évvel ezelőtt.
Nem ez történt, 2010 októbere óta nemhogy nem csökkentek, de még nőttek is a díjak. Pedig a szocialista városvezetés idején elindult költségcsökkentő beruházások egy része megvalósult, a geotermikus fejlesztés pedig most fejeződik be.
Mégis, semmiféle javaslat, pláne döntés nem született arról, ha ez megtörténik, mennyivel és mikortól csökkenhetnek a fűtésszámlák. Pedig a számok alapján ezt már régen ki lehetett volna kalkulálni.
Persze úgy nehéz, ha erre még komoly szándék sincs, csak a felelőtlen ígérgetésre, az emberek etetésére, megtévesztésére futja a városvezetés és a kormány erejéből.

Dr. Simon Gábor
országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

A Rotary Ifjú Zseni idei nyertesei
Augusztusban fölszállt a fehér füst…, a sok-sok pályázó közül megtaláltuk azt a három tehetséges fiatalt, akik ebben az évben megnyerték pályázatunkat…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp