2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Zöld-Hírek » Távoli problémák – közelről

Távoli problémák – közelről

A Millieniumi Fejlesztési Célokat és a Fair Trade (Méltányos Kereskedelem) mozgalmat népszerűsítő városi programot szervez a Zöld Kapcsolat Egyesület 2012. december 3.-án, hétfőn, 11,20-13,20 között az Avasi Gimnáziumban és december 12-én, 8,40- és 10,40 között a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokában.  A 200-200 diák részvételével zajló mozgalmas játékban a globális társadalmi és környezeti problémák témaköreit járják körbe a résztvevő diákok.

Az ENSZ 2015-ig Millieniumi Fejlesztési Célokat fogalmazott meg a szegénység, az oktatás, az egészségügy, a gyermekhalandóság, a segélyezés területein. A Fair Trade (Méltányos Kereskedelmi Mozgalom) arra ösztönöz, hogy megismerjük az ezekből a térségekből származó termelési, szociális viszonyok problémáit, s az ökológiai gazdaságból származó, méltányos termelési körülményeket és árakat biztosító termékeket, ezzel hozzájáruljon a biológiai sokféleség, a gyermekmunka, az emberi jogok fejlesztéséhez.

A programsorozat  az Aware & Fair (tudatosság és méltányosság) projekt keretében, az Európai Unió, és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp