2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Gazdaság » Gazdaság » Új lehetőség – START BÓNUSZ kártya

Új lehetőség – START BÓNUSZ kártya

2012-től már csak START kártya és START BÓNUSZ kártya igénylésére van lehetőség, a START PLUSZ és a START EXTRA kártya kiváltása 2011.12.31-ével megszűnt.
START BÓNUSZ kártya kiváltására az jogosult:

–    aki a gyes, gyed, gyet, ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül kíván munkába állni (a megszűnésről a családtámogatási szerv igazolását csatolni szükséges), vagy

–    aki a gyermek egyéves korának betöltését követően, e gyermek után igénybe vett gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni (a folyósításról a családtámogatási szerv igazolása szükséges), vagy

–    aki tartósan álláskereső, és a munkaügyi szerv a kártya igénylését megelőzően legalább három hónapig folyamatos álláskeresőként nyilvántartotta és ennek tényét igazolta.

Nem jogosult START BÓNUSZ kártya kiváltására az, aki az igénylés benyújtásának időpontjáig már elérte az öregségi nyugdíjjogosultság időpontját és az sem, aki rendelkezik érvényes START, START PLUSZ vagy START EXTRA kártyával.

Fontos, hogy az igénylő az igénylés benyújtásának időpontjában nem állhat foglalkoztatási jogviszonyban, ezért a kártya igénylésére szolgáló adatlapot legkésőbb a munkába állást megelőző napon kell benyújtani (postára adni) a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.
A jogosultságra vonatkozó nyilatkozatot igazolni kell, ezért az illetékes szervezetek (egészségbiztosítási, illetve nyugdíjbiztosítási szerv, MÁK stb.) által kiállított okirat másolatát (igazolás, illetve határozat) az adatlaphoz kell csatolni.

A START BÓNUSZ kártya érvényessége a kiállítástól számított 1 év, de legfeljebb az igénylő öregségi nyugdíjjogosultságának eléréséig terjedő időszak.

A START kártya és START BÓNUSZ kártya a 12T34START nyomtatványon – személyesen, postai vagy elektronikus úton – illetékmentesen igényelhető. A nyomtatvány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes honlapjáról www.nav.gov.hu letölthető, valamint az ügyfélszolgálatainkon is biztosítjuk.

A START program alapján igényelhető kártyákról és a foglalkoztató által érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezményről bővebben tájékozódhat telefonon a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén (06-40/42-42-42), valamint a NAV internetes honlapján keresztül.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp