2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Új lehetőségek a Miskolci Egyetem felvételi kínálatában

Új lehetőségek a Miskolci Egyetem felvételi kínálatában

A cél a nemzetközileg versenyképes tudományegyetemmé válás

Új szakokat is hirdet a 2011/2012-es felvételi eljárásban a Miskolci Egyetem – egyebek között erről is szólt az október 26-án tartott tájékoztató a középiskolai vezetőknek, akiket a hagyományok szerint évek óta minden ősszel vendégül lát az egyetem.
A találkozón Prof. Dr. Patkó Gyula rektor köszöntötte a résztvevőket, utalva beszédében a közismert tényre, miszerint az idei felvételi időszak bizonytalan helyzetben találja a felsőoktatásba belépni szándékozó fiatalokat. Az új felsőoktatási törvény ismerhető tervezetei fölött még vita folyik, hiszen a felsőoktatási rendszer minden egyetemet, főiskolát érintő átalakítását, reformját éljük napjainkban.
A Miskolci Egyetem határozottan tartja, illetve számos tekintetben erősíti  napjainkra elért pozícióját. A régió meghatározó felsőoktatási intézménye, s mint azt a rektor hangsúlyozta, mindig is kutatóegyetemként működött. A hazai tudományos kutatás és műszaki fejlesztés jelentős kutatóbázisaként, tudományos műhelyeként így tesz a jövőben is. Jól képzett szakemberei, műszerparkja és laboratóriumai az oktatás mellett kutatási és fejlesztési célokat is szolgálnak a régióban. A kutatási eredmények egyben a képzés gyakorlati síkjának alapjai. Mindennek nyomán az egyetem közép- és hosszú távú stratégiai céljában alapvető prioritás a tudományegyetemi státusz elérése, ami egyebek mellett a hét doktori iskola, több, mint hatvan mesterszak, az oktatói minősítettség, az egyetem eddigi tudományos eredményei tekintetében a belátható realitás.
A rektor tájékoztatója után Prof. Dr. Hell Judit tanulmányi rektorhelyettes szólt a folyamatosan bővülő képzési palettáról. Mint elhangzott, az előző felvételi eljáráshoz képest még több lehetőség várja a jövőre felvételiző fiatalokat a Miskolci Egyetemen. Az előttünk álló felvételi eljárásban ez lesz itt a legfontosabb változás a fiatalok számára. A mögöttünk lévő nyári pótfelvételi eljárásban hirdették meg elsőként a Bölcsészettudományi Karon a szociális munka alapszakot, melyet a régióban egyedül itt érhetnek el a jelentkezők. Két új felsőfokú szakképzés is indul. Nappali és levelező tagozaton is elérhető lesz a gyakorlati oktató és sportkommunikátor felsőfokú szakképzés – ezeket a sárospataki Comenius Főiskolai Kar teszi közzé. Az Egészségügyi kar két mesterszak indítására nyújtott be akkreditációs eljárásra kérelmet.
A fórum résztvevői hallhattak a Miskolci Egyetem eddigi sikereiről és egyedülálló múltjáról, oktatási és kutatási eredményeiről, a térség életében betöltött szerepéről, fejlesztéseiről, az itt képzett szakemberek keresettségéről, miként az egyetem épületeinek jelenleg is folyó felújításáról. A Miskolci Egyetem nyolc karával és egy intézetével igazi univerzitásként hirdeti a legváltozatosabb igényeket is kielégítő, Bologna-rendszerű képzéseit, számos lehetőséget az országban egyedüliként. Minderről a december 7-8-án tartandó Nyílt napokon személyesen is meggyőződhetnek az érdeklődő fiatalok és szüleik is – a régió meghatározó felsőoktatási intézményeként, Kiváló egyetem elismeréssel és az ország első Felsőoktatási Minőségi Díjával várja őket a Miskolci Egyetem.

A karok képzési kínálatáról bővebben a www.uni-miskolc.hu webcímen lehet tájékozódni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp