Keresték a Hajdúság legjobb chefjét, Gajdán Antal és Gajdán Attila bemutatták azt a versenymunkát amellyel a jövő évi erfurti szakácsolimpián indulnak majd,sütött főzött 34 csapat, s egész nap hangos volt a színpad a jobbnál jobb programoktól.
Egyszóval úgy zajlott minden, a II. Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai napon, az elmúlt szombaton Hajdúböszörményben, ahogyan ez egy ilyen rendezvényen illik. Gajdán Antalné főszervező, hol itt, hol ott bukkant fel, s amikor végre utolértük a következőt mondta: Nagy öröm számomra, hogy ilyen sok csapat jelentkezett, s hogy a baráti társaságok mellett, hagyományőrzőket is sikerült meghívnunk, akik már nagyon sok gasztronómiai versenyre elvitték a régi magyar ételek receptjét. Komoly szakmai zsűri bírálja az elkészült remekeket, s bizony nehéz dolguk van, mert a versenyművek nemcsak ízletesek, hanem látványnak sem utolsók. A rendezvényre egész nap özönlöttek helyiek és vendégek, és mindenki jóízűen kóstolgatta a hajdúsági töltött káposztát, a hajdú gulyást, a birkapörköltet, a jóféle tyúkleveseket, a halászlevet,és a hallal töltött paprikát.
OBE-OL