2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Rácsra zárt kezek

Rácsra zárt kezek

Rácsra zárt kezek Elzárást, illetve pénzbüntetést kaptak azok a tiltott kéjelgők, akik Miskolc védett övezeteiben kínálták szexuális szolgáltatásaikat.
A Miskolci Rendőrkapitányság állandó küzdelmet folytat a prostitúcióval fertőzött területek megtisztítása érdekében. A jogalkalmazói munka
eredményességét igazolja, amikor a rendőrség által tiltott kéjelgésért szabálysértési őrizetbe vett nővel szemben a bíróság rövid időn belül meghozza végzését. Az elmúlt napokban négy határozat is született úgynevezett gyorsított eljárás keretében.

A 28 éves miskolci T. R-t a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei május 15-én az esti órákban vették őrizetbe, mivel a Bajcsy-Zsilinszky E. úton
szexuális szolgáltatásait kínálta az arra haladóknak. Tette mindezt tiltott övezetben középiskolák és más közintézmények közvetlen környezetében. A járőrök szabálysértési őrizetbe vétele előtt a fiatal nőt figyelmeztették, hogy függessze fel tevékenységét, aminek nem tett eleget. A bíróság tiltott kéjelgés szabálysértése miatt 8 nap büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő elzárást szabott ki T. R.-rel szemben.

Hasonló okok miatt és ugyanazon a napon a 19 éves N. Sz-el szemben a bíróság tíz nap büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő elzárást szabott ki. A miskolci fiatal lányt szintén május 15-én fogták el a rendőrök ugyanott ahol „kolléganőjét”.

A bíróság 25 000 forintos pénzbírságot szabott ki a 19 éves K. Sz.-el szemben, aki május 16-án a délelőtti órákban a Bajcsy-Zsilinszky E. és a Körösi utcák kereszteződésében heves és egyértelmű kézmozdulatokkal jelezte az arra haladó autósoknak, hogy anyagi ellenszolgáltatás ellenében szexuális szolgáltatásra hajlandó. A rendőrök figyelmeztették, hogy tevékenységét védett övezetben végzi, majd felszólították, hogy hagyjon fel azzal. Így is tett, vagy fél órára, mivel újra visszatért a placcra, akárcsak a járőrök. Második alkalommal már szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök a 19 éves lányt, egyben kezdeményezték gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítását. A 36 éves F. T. klónozta az előző esetet, a bíróság vele szemben 40 000 forintos pénzbírságot szabott ki.

Információs háttér:
A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, az elmúlt évben több mint 1000 eljárás indult tiltott kéjelgőkkel szemben, összehasonlításképpen az országban összesen nem volt ennyi. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a városban, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget. A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek