2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Kék-Hírek » Előzetes letartóztatásban a vascsővel támadó garázdák

Előzetes letartóztatásban a vascsővel támadó garázdák

A közelmúltban vascsővel felfegyverkezve támadott fényes nappal egy kerékpárral közlekedő helybélire két férfi Putnokon. A haladó kerékpárost egyikük egy vascsővel fejbe ütötte, majd a földre került férfit eszméletvesztésig bántalmazták. A támadókat a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette, akik immáron előzetes letartóztatásban várhatják ügyük további alakulását.

A rendőrségre érkezett bejelentés vételét követően még ismeretlen tettesek ellen indult az eljárás, akik 2011. szeptember 4-én délelőtt a Putnok belterületén kerékpárral közlekedő – az elkövetők által egyáltalán nem ismert – 36 éves férfit a kezükben lévő vasrudakkal fejen ütötték, majd a földre eső sértettet a vasrudakkal illetve lábbal tovább bántalmazták, rugdosták, aki ennek következtében a fején és a bal karján 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben halaszthatatlan nyomozati cselekményként elvégzett szemlével párhuzamosan folytatott adatgyűjtést követően még aznap folyamán sor került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két – 22 éves felnőtt korú ózdi, valamint 17 éves fiatalkorú hangonyi lakos – férfiak elfogására és előállítására.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, elmondták, hogy tettüket „idegességükben” követték el. Egyikükkel szemben a kihallgatásukat követően alkalmazott drog gyorsteszt eredménye pozitív lett, így az ügyben igazságügyi szakértő kirendelésére is sor került.

Az elkövetők a sértettől nem követeltek és nem is vettek el semmit, cselekményüket találomra kiválasztott sértetten követték el.

A felnőtt korú elkövető a korábbiakban már követett el vagyon elleni, valamint erőszakos, garázda jellegű bűncselekményeket. Mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén, elrejtőznének, megszöknének, emiatt az eljárási cselekményeknél a jelenlétük másképp nem lenne biztosítható, illetve több szükséges nyomozati cselekményt meghiúsíthatnának, így az Ózdi Rendőrkapitányság előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra.

A rendőrség előterjesztés alapján a Miskolc Városi Bíróság a két terheltet szeptember 7-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…
NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp