2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Közel ezer kisovis kezdte meg az új nevelési évet a kazincbarcikai óvodákban

Közel ezer kisovis kezdte meg az új nevelési évet a kazincbarcikai óvodákban

Kazincbarcika – Hét barcikai óvodai épületben 883 gyermek, két vidéki tagóvodában 75 kicsi és az új egyházi óvodában további 70 gyermek kezdte meg a 2011/2012-es nevelési évet.

 

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák 7 barcikai egységgel és két vidéki tagintézménnyel rendelkezik. A barcikai székhelyintézményben és a 6 tagóvodában 883 kisovis került elhelyezésre, az összdolgozói létszám pedig 163 fő.

– Ez a létszám nagyjából a tavalyival megegyező, bár a Kikelet Közi Tagóvoda épületének átadása miatt a csoportok száma csökkent – mondta az intézmény vezetője Dr. Illés Pálné.

– A legtöbb gyermek a székhelyintézményünkbe jár, itt 168-an vannak, de a Napsugár Tagóvodában is egy híján 160 kisovis van. A nyári szünet alatt valamennyi egységünkben elvégeztük a szükséges tisztasági festéseket, sőt az Alsóvárosi Körúti Tagóvodában egy több mint 20 millió forintos pályázatnak köszönhetően most fejeződik be a nyílászáró csere és a tetőszigetelés. Szerencsére elmondhatom, hogy az utóbbi években sorra újultak meg részben, vagy egészben intézményegységeink: a Csokonai úti épületben egy 30 milliós pályázat nyomán valósult meg a teljes belső korszerűsítés és akadálymentesítés. A Mesevár Tagóvodában egy ugyanilyen műszaki tartalmú beruházást adtunk át 2010-ben, ennek összértéke 47.6 millió forint volt. A Napsugár Tagóvodában az akadálymentesítés és a teljes belső korszerűsítés mellett a konyhát is felújítottuk, itt az Európai Uniós forrás és az önkormányzati támogatás elérte a 80 millió forintot. A 2006-tól hozzánk tartozó sajóivánkai oviban tavaly szintén jelentős fejlesztést tudtunk végrehajtani, itt 40 millió forintból a teljes  épületkorszerűsítés megtörtént. Vannak még folyamatban lévő projektjeink és vágyaink, de a tanévkezdés zökkenőmentesen megtörtént és a közel ezer óvodásunkat jó körülmények között gondozhatjuk, nevelhetjük – mondta a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője.

Jelentős változás a város életében, hogy szeptember elsején – a már említett – Kikelet Közi Tagóvoda helyén Angyalkert Görög Katolikus Óvoda néven kezdte meg működését egy új intézmény.

Mint Bodnár Istvánné óvodavezető elmondta: az ünnepélyes tanévnyitóra hétfőn került sor, melyen Dr. Orosz Atanáz püspök is részt vett. Az egyházi intézménybe 3 csoportba 70 kisovist vettek fel; a dolgozói létszám 14 fő, az óvoda lelkésze pedig Dr. Janka Gábor görög-katolikus parókus lett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp