hozzávalók 4 főre
Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg darált dió
3 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
20 dkg vaj (lehetőleg házi vaj)
fél cs vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
35 dkg házi túró
15 dkg házi vaj
15 dkg kristálycukor
3 dkg búzadara
20 dkg alma felkockázva
5 tojásfehérje
mazsola (elhagyható)
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
vaníliás cukor a tetejére
Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukorral, vajjal, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Majd pihentetjük kb. 15 percig.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túró tölteléket. A házi túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát, az almakockákat, a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.
A tészta felét kinyújtjuk, egy vajjal kikent lisztezett tepsibe helyezzük, 15 percig elősütjük 190 fokon.
Rátesszük a túrótölteléket, rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi.
A tészta tetejét finoman villával megszurkáljuk.
Majd kb. 40 perc alatt 190 fokon megsütjük.
Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.