Mondhatjuk Bogácson mindig történik valami gasztronómiai érdekesség. Így volt ez az elmúlt hétvégén is amikor a Szakács Tanulók Országos Szabadtéri Főzőversenye, a Polgármesterek Főzőversenye, a Sütemény Sütő Verseny, az Amatőrök Főzőversenye és a Grill Bajnokság zajlott a bikaréten. Csetneki lászló ötletességének köszönhető, hogy a rekordok egyre csak szaporodnak, és most a karancslapujtői Duci csapat elkészítette az óriás bodagot. Hogy mi bodag? Egy kelesztetlen kenyér, amelyet sok országban ismernek, s nálunk cigány kenyérnek hívják. A lisztből, vízből és sóból készült bodaghoz 15 kilo lisztet használtak fel, és az átmérője 1,6 méter lett. Természetesen mind elfogyott.
A három napos rendezvényen senki sem maradt éhen, hiszen minden sátorban sült, főtt valamilyen finomság, s képeink is azt mutatják, hogy nagyon jó hangulat volt. Fenségesre sikeredett a galvácsiak birkapörköltje, de az sem járt rosszul, aki a felsőzsolcaiak palóc levesét megkóstolta, és a hejőbábaiak húsba göngyölt burgonyájukkal sem vallottak szégyent, hogy csak néhányat említsek a finomságok közül. A zsűrinek sem volt könnyű dolga, hiszen mind a tanulók, mind a csapatok nagyon kitettek magukért.