2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Desszertek » Zsúrkenyér töltve (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
8916-zsurkenyer-toltve-ki-kit-fz-le-receptbekuld-verseny

Zsúrkenyér töltve (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

Zsúrkenyerekhez:

1 kg finomliszt

3 dkg élesztő

2 dkg só

3 dkg cukor

5 dkg házi vaj

5-6 dl tej

1 tojássárgája (a kenyerek kenéséhez)

 

Töltelékhez (/ zsúrkenyér):

2 db keményre főzött tojás

10 dkg majonéz

1 közepes méretű zeller

1 db csemegeuborka

1 közepes méretű burgonya

4 szelet gépsonka

1 db alma

5 dkg vaj

2 szál apróra vágott petrezselyemzöld

elkészítés

Zsúrkenyerek készítése:

Az elmorzsolt élesztőt 1dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 1dl langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd 10-15 percre meleg helyre tesszük, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt (felfuttatott) élesztővel és a 4-5 dl tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.

A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, kb. 50 percig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.

Ezután kizsírozott, lisztezett sütőlemezre helyezzük, 2-3 vágást teszünk mindegyiknek a tetejére és kb. 25 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd tojássárgája és tej keverékével lekenjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve kis időre letakarjuk a megsült zsúrkenyereket egy tiszta konyharuhával.

Töltelék készítése:

A felkockázott zellert ételízesítős vízben, a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.

A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk amíg kihűl.

Apró kockára vágjuk a kemény tojásokat, a csemegeuborkát és a megtisztított almát, gépsonkát, és a kihűlt zellerrel, a burgonyával, a petrezselyem-zölddel, és vajjal, valamint majonézzel összekeverjük.

Összeállítás:

Kettévágunk keresztben egy zsúrkenyeret, belsejét kikaparjuk, és a kenyeret megtöltjük a töltelékkel.

Eredeti formájára összeállítjuk a zsúrkenyeret, és alufóliába csomagolva, legalább egy fél napra hűtőbe tesszük.

Szeletelve kínáljuk.

 

 

Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér megtöltése.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Házi áfonyás palacsinta
Hozzávalók: A palacsinta tésztához: Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor olaj vagy zsír …
Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!