hozzávalók 4 főre
Tésztához
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
reszelt citromhéj
2 tojás sárgája
Krémhez
35 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
15 dkg vaj
maréknyi mazsola
reszelt citromhéj
1cs. vaníliás cukor
Bevonáshoz
10 dkg csokoládé
elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk.
A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.
A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle.
(A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje)
180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.
1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Tejszínhabbal díszíthetjük.