hozzávalók 4 főre
6 tojásból készült piskóta (ld. piskótatekercs)
4-6 db alma
3 dl víz
1 dl cukor
habhoz
1 dl cukor
3 tojásfehérje
elkészítés
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Kivajazunk egy sütőformát, elhelyezzük benne a piskótalapot.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, ebben puhára pároljuk a meghámozott, szeletekre vágott almát. Amikor kész, lecsöpögtetjük a gyümölcsöt.
A megmaradt szirupot kenőtollal rákenjük a piskótalapra, erre helyezzük az almaszeleteket.
A tojásfehérjéből a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére.
A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt nem kap.
Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon.
Kihűlés után szeletelve kínáljuk.
Megjegyzés: Még aznap el kell fogyasztani a teljes mennyiséget, mert a tojáshab másnapra összeesik. Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk.
Régebben elősütött linzeralapra kent boszorkánykrémmel késztették ezt a süteményt, és enyhe tűzön ropogósra szárították.