Hozzávalók
A piskóta tésztához: 8 tojás, 4 evőkanál rétesliszt,
8 evőkanál pörkölt darált dió, 8 evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor.
A diókrémhez:20 dkg kristálycukor, 1 dl tej, 20 dkg darált pörkölt dió, 20 dkg házi vaj
A díszítéshez: 30db magvalt meggy (befőtt is lehet)
Megjegyzés:(Aki szereti a konyakos meggyet a meggyet konyakba beáztathatja)
Aki még meggyesebben szeretné a tortát – még 30-50 szem meggyet tehet a megkent piskótalapokra is.
Elkészítés:
8 tojásos piskótatésztát sütünk a hozzávalókból annyi a különbség, hogy nem sima lisztet, hanem réteslisztet a pörkölt darált dióval elkeverve tesszük a piskótatészta masszába.
A piskóta masszát a sütőtepsibe egyenletesen beleöntjük, (ne nagyon törjön) és behelyezzük az előmelegített sütőbe.
180 fokon kb 30 percig sütjük addig elkészítjük a krémet:
A cukrot a tejet a darált pörkölt diót egy lábosba tesszük és felfőzzük.
Ha kihűlt, elkeverjük a vajjal, majd ezzel a krémmel a három hosszában elvágott piskótánkat megtöltjük. Hagyjunk a krémből a torta tetejére és oldalára is.
Majd a magvalt meggyel díszítjük.
Aki szereti a meggyet a krémmel megkent tortalapokra is tehet még.