Hozzávalók:
25 dkg málna, szeder,áfonya vegyesen
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál sütőpor,
3 evőkanál kakaó
pici só,
reszelt citromhéj.
Elkészítés:
A tésztához a sütőporral, 1 evőkanál cukorral és a sóval elkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe rakjuk a tojást, a margarint és 1 dl tejfölt, és a kakaót. Az egészet összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk. Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük, porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába belesimítjuk a tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe öltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát előmelegített, forró sütobe toljuk. Kb.25 percig sütjük. A gyümölcsöt, a tetejére rakjuk.
Torta zselatinnal leöntve még szebb lesz, és tetszés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.