Hozzávalók:
2 tojás
2 dl tej
½ dl olaj
3dkg kakaó
25 dkg liszt
½ cs. sütőpor
20dkg cukor
1 cs.vaniliás cukor
szeder ízlés szerint
Elkészítés:
Készítsünk elő egy tálat, üssünk bele két tojást, öntsünk rá két deci tejet és 1,2 deci olajat, keverjük el. Következnek a szárazanyagok: 3 deka kakaó, 25 deka liszt, fél csomag sütőpor, 20 deka cukor, 1 csomag vaníliás cukor. Elkeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, megszórjuk szederrel. Mehet a sütőbe, 220 fokon 20 percre, de csak akkor szeleteljük, ha már kihűlt. A kakaót helyettesíthetjük mákkal, a szedret akármilyen más gyümölccsel.. így a variációk száma végtelen: minden vendégnek másképp készíthetjük el. Amíg csak meg nem unjuk 🙂