2025. 04. 19. szombat

Emma
1 EUR 408 HUF
1 GBP 475 HUF
Kezdőlap » Életmód / Medicina » Medicina » Baktériumfészekké alakulhat a mikrohullámú sütő a hőségben

Baktériumfészekké alakulhat a mikrohullámú sütő a hőségben

Kedveznek a nyári melegben a baktériumok kialakulásának a mikrohullámú sütők. Mivel a ezek a sütők az ételt nem melegítik fel teljesen, terjeszthetik a szalmonellát – figyelmeztet az R+V német biztosítótársaság.

Marko Ostendorf, az R+V információs központjának orvosa kifejtette: „a mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki. Ezekben a fészkekben pedig életben maradnak, és szaporodnak a baktériumok”. Ennek megakadályozására a szakember javaslata szerint az ételt mennyiségének megfelelően négy-öt percig kell a legmagasabb fokozaton melegíteni.

Emellett hasznos, ha közben párszor megforgatjuk az, illetve ha lapos edényt használunk, mivel akkor a hullámoknak csak néhány centiméter mélyen kell az ételbe hatolniuk.
Ostendorf szerint érdemes az ételt a melegítés után még pár percig a mikrohullámú sütőben hagyni, ez alatt az idő alatt ugyanis a hő jobban szétterjed.
Mivel a szárnyasokból készült ételek sokkal „fogékonyabbak” a szalmonellára, ezeket érdemesebb tűzhelyen vagy sütőben melegíteni.-írja az MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!