Hozzávalók:
50 dkg liszt 2-3 főtt krumpli
1,5 dl tej 1 élesztő
1 késhegynyi szódabikarbóna
20 dkg bacon , vagy sonka
3 fej lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
15-20 dkg sajt
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk a tejben megfuttatott, élesztővel elkevert liszthez. A hozzákevert szódabikarbónától könnyű lesz a tésztája. Esetleg a krumpli főzőlevét is használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejföllel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel, sonkával megkenjük, megszórjuk a laskára vágott lilahagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal.