Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg zsír,
2 dkg szalagáré
5 dkg porcukor
tej
A krémhez:
1 liter tej,
40 dkg cukor,
4 tojás sárgája
12 dkg liszt
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és három részre elosztjuk. Olyan nagy tepsi tetején mint a „gáztepsi” elsimítani és megsütni.
Krém készítése: Kettéválasztjuk a tojást és a fehérjéből kemény habot verünk. A tejet a cukrot és a lisztet folytonos kavarás mellett addig főzzük, amíg nem lesz krémes állagú. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a habbá vert fehérjét is.
Egy nagyon keveset hűlni hagyjuk, és a kisült tésztára ráöntjük a krémet, majd a feldarabolt kockákat a tetejére helyezzük. Ha egy kicsit dermedt már a krém, késsel óvatosan a kockák mentén feldaraboljuk a tészta alját is. Porcukorral meghintve nagyon finom.