Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 evőkanál zsír
2 teáskanál só
2-3 dkg élesztő,
tej,
1 burgonya
tejföl
Elkészítés:
A lisztet egy evőkanál zsírral, a sóval, a langyos tejben felfuttatott élesztővel, a főtt krumplival és annyi tejföllel összedolgozzuk, hogy valamivel keményebb legyen a rétestésztánál. Leborítjuk, 20 percig pihentetjük.
Mikor a tálat levesszük róla, nem szabad újból összegyúrni, csak nyújtani! Kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, és megkenjük margarinnal, mint a vajas tésztát. Háromszor hajtogatjuk, közben hideg helyen pihentetjük. Negyedszerre szaggatjuk! Közepes pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
A tepsiben ritkán rakjuk, mert eldőlnek! Tetejét tojással megkenjük, forró sütőben sütjük. Tetejére, sajtot, köményt, vagy szezámmagot szórhatunk.