Hozzávalók:
1500 g háj,
5 g só,
700 g liszt,
2 dl bor,
2 db tojás sárgája,
200 g szilvalekvár;
Elkészítés:
A 25 dkg lisztet 5 evőkanál borral, és a darált hájjal összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük. A megmaradt lisztet a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral és a maradék borral rétestészta keménységűre összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Negyedórát pihentetjük, utána kinyújtjuk, és a háj negyedével megkenjük, összehajtjuk, és fél órát pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és hájjal megkenjük. Ismét fél órát pihen, majd újra nyújtjuk, és a maradék hájat belekenjük. Félórát pihen, majd kinyújtjuk . Ezután kocka alakúra vágjuk, szilvalekvárt teszünk bele, és ráhajtjuk a tetejét a tésztának. A szilvalekvár azért ajánlott, mert segíti az emésztést, és ennek a süteménynek a tésztája bizony nem könnyű. Zsírozott tepsibe tesszük, és lassan sütjük. Napokig fogyasztható.