Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10-20 dkg cukor(ízlés szerint)
1 sütőpor
1 tojás
pici tej, vagy tejföl
80 dkg alma
fahéj
25 dkg túró
egy evőkanálbúzadara,
prézli
Elkészítés:
A lisztet, margarint, sütőport, tojást és egy evőkanál cukrot összemorzsoljuk..Ezután adunk hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk, akkorára mint a sütőtál, vagy a tepsi. Belerakjuk, hintünk rá prézlit.
Az almát lereszeljük, kis fahéjat, cukrot adunk hozzá. Összerottyantjuk, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk. Aláterítjük a túrót, amelyhez búzadarát,vaniliacukrot adunk. A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázunk és azt srégan, rácsszerűen elrendezzük a tetején.A rácsokat megkenjük tojással. Szép pirosra sütjük.