2025. 04. 2. szerda

Áron
1 EUR 403 HUF
1 GBP 481 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Desszertek » Rácsos túrós-almás
Rácsos túrós-almás

Rácsos túrós-almás

Rácsos túrós-almásHozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
10-20 dkg cukor(ízlés szerint)
1 sütőpor
1 tojás
pici tej, vagy tejföl
80 dkg alma
fahéj

25 dkg túró

egy evőkanálbúzadara,
prézli

 

Elkészítés:

A lisztet, margarint, sütőport, tojást  és egy evőkanál cukrot összemorzsoljuk..Ezután adunk hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk, akkorára mint a sütőtál, vagy a tepsi. Belerakjuk, hintünk rá prézlit.
Az almát lereszeljük, kis fahéjat, cukrot adunk hozzá. Összerottyantjuk, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk. Aláterítjük a túrót, amelyhez búzadarát,vaniliacukrot adunk. A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázunk és azt srégan, rácsszerűen elrendezzük a tetején.A rácsokat megkenjük tojással. Szép pirosra sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Házi áfonyás palacsinta
Hozzávalók: A palacsinta tésztához: Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor olaj vagy zsír …
Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

A legtrendibb napszemüvegkeretek
A napszemüveg vitathatatlanul az egyik legmarkánsabb kiegészítője ruhatárunknak. Ez főként annak köszönhető, hogy egyre tájékozottabbak és felvilágosu…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!