Hozzávalók:
• 25 dkg étcsokoládé
• 5 tojás
• 35 dkg cukor
• 2 dl étolaj
• 20 dkg liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 10 dkg darált mogyoró, dió vagy mandula
• ½ vaníliarúd pépje, vagy 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben vizet forralunk, s a vízgőzre helyezett kisedényben megolvasztjuk a csokoládét némi vajjal keverve. Eközben a sütőt előmelegítjük 160 C0-ra. A tojást a cukorral habosra keverjük, s ha már elég habos, belefolyatjuk az olajat, és óvatosan belekeverjük az olvasztott csokit. A végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukor és az egy csipet sóval elkevert apróra vágott diót, mogyorót vagy mandulát. Az egészet egységes masszává keverjük.
A tepsit – 40×28 cm – kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a süteményt, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Vaníliafagylalttal és kakaóval megszórva tálaljuk.