Hozzávalók:
10 zsemle
1 kg tehéntúró
½ l tej
6 tojás
egy ek cukor
egy csomag vaniliáscukor
mazsola
citromhéj
vaj
Elkészítés:
A zsemle tetejét vágjuk le, s vájjuk ki a belét úgy, hogy legalább 1 centis fala maradjon. A zsemlét egy-két pillanatra mártsuk tejbe – de vigyázva, hogy az csak kívülről, a héját érje -, majd csurgassuk le. A zsemlebelét egy-két percre áztassuk bele a tejbe, csavarjuk ki, s keverjük hozzá a túróhoz. A masszához tojássárgáját keverünk s fűszerezd vaníliáscukorral és kevés reszelt citromhéjjal, mazsolával. A tojások fehérjét verjük keményhabbá egy kanál kristálycukorral.A kivájt zsemlét töltsük meg a keverékkel, simítsuk rá a habbá vert tojásfehérjét, majd megvajazott tepsibe téve süssük pirosra. Tálaláskor bármilyen lekvárt adhatunk hozzá.