Hozzávalók :
0,5 kg marhahús
1 kg sertés húsoscsont
1 csirke
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 közepes vöröshagyma
1 közepes zöldpaprika
1 közepes paradicsom
1 egész vöröshagyma héjában,
3 gerezd fokhagyma,
fekete bors
só
sáfrány
Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített marha és sertéshúst fölteszem főni hideg vízben. Lassú tűzön főzőm majd az első habos vizet leöntöm róla, ha hús félig megpuhult. Akkor újra felöntöm hideg vízzel, és beleteszem a borsot, sót és akkor kerül bele a megtisztított zöldségeket. Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzöm, majd a csirke is belekerül. Hogy szép sárga legyen egy pici sáfrány teszek bele. Eperlevéllel vagy csigával tálalom.