Hozzávalók
40 dkg csicsóka
30 dkg sárgarépa
csirke alap lé (készülhet leveskockából is) annyi, hogy ellepje a csicsókát
5 dkg vaj
2 ek. keményítő
1 kis petrezselyem
csipet őrölt fehér bors
vöröshagyma,
fokhagyma
só ízlés szerint
Elkészítés:
A csicsókát késsel megkaparva a héjától megtisztítjuk, megmossuk. A vajon a zúzott vörös és fokhagymát megdinszteljük és a csirke alap lével felengedjük, majd beletesszük a sárgarépát és a csicsókát felaprítva. Amikor megpuhultak, kiszedjük a léből, botmixerrel összeturmixoljuk, s hozzátesszük a keményítőt. Visszaöntjük kevergetve a lébe, összeforraljuk,Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal. Tálaláskor pirított zsemlekockát, vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.