Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb vagy -lapocka,
25-30 dkg lángolt kolbász
1 közepes vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
fél evőkanál pirospaprika,
só,
fél-fél mokkáskanál őrölt bors , és majoránna,
2 gerezd fokhagyma,
zöldpaprika és paradicsom , (télen 2 evőkanál lecsó),
80 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot vagy a lecsót is hozzáadjuk. Pároljuk, és közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, a kolbászkarikákkal együtt, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefödve még pároljuk. Közben elfövő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük.