2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Kerékbilincselésre utasították a közterület-felügyelőket
Kerékbilincselésre utasították a közterület-felügyelőket

Kerékbilincselésre utasították a közterület-felügyelőket

Kerékbilincselésre utasították a közterület-felügyelőketA lehető legtöbb kerékbilincs feltételére és az ezzel járó pluszbírság behajtására utasította munkatársait a Fővárosi Közterület-felügyelet – írta a testület augusztus 5-i vezetői értekezletén elhangzottak írásos emlékeztetőjére hivatkozva a pénteki Magyar Nemzet. A lap birtokába került dokumentumban rögzített utasítás szerint a szabálysértést észlelve a közterület-felügyelőknek először az ügyeleten keresztül érdeklődnie kell, hogy van-e megfelelő kapacitása a kerékbilincselőknek. Ha van, akkor a kerékbilincselők kiérkezéséig biztosítani kell a helyszínt. A távolléti helyszíni bírság (thb) pedig csak akkor alkalmazható, ha a kerékbilincselésre nincs kapacitás – olvasható az emlékeztetőben az intézkedés során elvárt eljárás rendjéről.
 
Ez az utasítás a Magyar Nemzet megállapítása szerint számos jogszabályt sért. Egyrészt a felügyelőknek kötelességük lenne azonnal önállóan intézkedniük, ha szabálysértést észlelnek, és nem kellene várniuk a vészhelyzeti információs központ válaszára és a bilincselők kiérkezésére.

Másrészt a közterület-felügyeletről szóló törvény kimondja: a lehetséges intézkedések közül azt kellene választani, amely az intézkedésben érintettre a legkevesebb korlátozással, sérelemmel vagy egyéb szankcióval jár. A kerékbilincs alkalmazása azonban a legvégső és legdrágább büntetés kiszabását jelenti, noha a közterület-felügyelőknek mérlegelési lehetőségük van a szabálysértések elbírálásában – olvasható a cikkben.

A lap azt is megjegyzi, hogy a vezetői utasítás hátterében az állhat: nem hivatalos információk szerint a Fővárosi Közterület-felügyeletnek napi 4-500 ezer forintos bevétele származik a kerékbilincselésből, ami éves szinten több mint százmillió forintot jelent.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp