Hozzávalók:
Kicsontozott sertésdagadó
4 szikkadt zsömle,
2 fej hagyma,
20 dkg gomba,
1 nagy csokor petrezselyem,
5 dkg húsos füstölt szalonna,
10 dkg csirkemáj
1 evőkanál vaj,
4 tojás,
4 evőkanál olaj,
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk (az esetleges lyukakat vékony cérnával sűrűn bevarrjuk. A tejet 2 dl meleg vízzel összekeverjük, a zsömlékre öntjük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. A májat pedig elkaparjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát, rádobjuk a hagymát és a gombát. Mély tálba tesszük, hagyjuk kissé kihűlni.
A zsömléket alaposan kinyomkodjuk, a tojásokkal, a petrezselyemmel, a májjal együtt a hagymás gombához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel megtűzzük, és sütőedénybe fektetjük. Az olajat felforrósítjuk, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, a húsra öntjük a bort, és saját levével többször meglocsolva sütjük.
A húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük. Hagymás burgonyapürével körítjük. Hidegen is finom.