2024. 11. 23. szombat

Kelemen, Klementina
1 EUR 411 HUF
1 GBP 494 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi  húsos palacsintaHozzávalók:
16db sós palacsinta,
1 kg darálthús, /lehet vegyes: marha, sertés, pulyka/
2 fej vöröshagyma,
olaj,
1/2 l tejföl,
5 dl tejszín,
20 g liszt,
só,
űszerpaprika,
őrölt bors

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst ledaráljuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük.
Alevében készítjük a mártást, amit tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk.
A húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró mártással bevonjuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Üdv a pénzügy világában!
Az iskolás évek alatt sokan abszolút távol érezzük magunktól a matematikával összefüggő tantárgyakat, aztán a felnőtt életünkben mégis pénzügyekkel, s…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp