Hozzávalók:
16db sós palacsinta,
1 kg darálthús, /lehet vegyes: marha, sertés, pulyka/
2 fej vöröshagyma,
olaj,
1/2 l tejföl,
5 dl tejszín,
20 g liszt,
só,
űszerpaprika,
őrölt bors
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst ledaráljuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük.
Alevében készítjük a mártást, amit tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk.
A húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró mártással bevonjuk.