Hozzávalók:
1 kisebb pulyka
2 zsemle
2 tojás
20 dkg gesztenyemassza, vagy főtt gesztenye
2 dl tej
2 fej hagyma
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió, liszt, vaj
Elkészítés:
A tejben megáztatjuk a zsemlét és kinyomkodjuk. Az egészben lévő pulykát kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk. A töltelékhez a gesztenyemasszát a kinyomkodott zsemlét, a darálthúst, a tojást összekeverjük és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A pulykát enyhén megsózzuk, borsozzuk és megtöltjük a töltelékkel. Összevarrjuk, vagy hústűvel tűzzük. Vízzel felöntjük, és sütőben készre pároljuk fóliával letakarva. Amikor megpárolódott levesszük a fóliát, és a saját zsírjával locsolgatva pirosra sütjük. Általában vajon sült gyümölccsel tálalom, amelyekbe csipetnyi fahéjat teszek.