2025. 01. 8. szerda

Gyöngyvér
1 EUR 416 HUF
1 GBP 501 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Gesztenyével töltött pulyka
Gesztenyével töltött pulyka

Gesztenyével töltött pulyka

Gesztenyével töltött pulykaHozzávalók:
1 kisebb pulyka
2 zsemle
2 tojás
20 dkg gesztenyemassza, vagy főtt gesztenye
2 dl tej
2 fej hagyma
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió, liszt, vaj

Elkészítés:

A tejben megáztatjuk a zsemlét és kinyomkodjuk. Az egészben lévő pulykát  kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk. A töltelékhez a gesztenyemasszát a kinyomkodott zsemlét, a darálthúst, a tojást összekeverjük és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A pulykát enyhén megsózzuk, borsozzuk és megtöltjük a töltelékkel. Összevarrjuk, vagy hústűvel tűzzük. Vízzel felöntjük, és sütőben készre pároljuk fóliával letakarva. Amikor megpárolódott levesszük a fóliát, és a saját zsírjával locsolgatva pirosra sütjük. Általában vajon sült gyümölccsel tálalom, amelyekbe csipetnyi fahéjat teszek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Újra összejöttek a Szomszédok
Újra összejöttek a Szomszédok! Janka, Jutka és Feri a régi szép időket elevenítették fel, ahonnan nem hiányozhatott természetesen a nagynéni konyakos …

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés