2024. 11. 24. vasárnap

Emma
1 EUR 411 HUF
1 GBP 494 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Emődön nem csak „Tehéntánc” volt
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt

Emődön nem csak „Tehéntánc” volt

Emődön nem csak „Tehéntánc” voltÖtvenhárom csapat tárcsás, bográcsos ételekkel és 56 féle süteménnyel neveztek a sütés–főzés tudományában jártas baráti társaságok, hagyományőrző egyesületek  az ország minden részéről az Alföld – Bükkalja Főzőversenyre, amelyet szombaton tartottak Emődön. – mint azt Poráczki András szervezőtől megtudtuk. Lehóczki István polgármester azt is elmondta, hogy : amíg a bográcsban rotyognak az ételek, egész napos kulturális program is szórakoztatja a helyi lakosságot és a nagy számban érkező vendégeket, akik természetesen megkóstolhatják a finomságokat.

A versenyt a polgármesteri hivatal melletti téren rendezték, immáron ötödször. Az ételeket a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakavatott zsűrije bírálta, akik között Csetneki László, és a „Két Opi”, Opóczki István és Sándor szerepelt. A versenyzők maguk biztosították a főzéshez szükséges nyersanyagot, a fűszereket és a kellékeket, a meleget tűzifa vagy gázpalack szolgáltatta. A szigorú zsűrizés szempontjai egyebek közt a következők voltak: a főzőhely kialakítása, az étel íze, állaga, a csapat egysége, a tálalás, a díszítés. A főzés időtartama maximum 3 óra volt. Egy órától sorban érkeztek a bírálók elé a gyönyörűen tálalt étkek. Az emődi pincegazdák csapata kitett magáért, mert dézsa és puttony tetején tálalta a „mustos pecsenyét, grillezett burgonyával, valamint a talicskás levest. A békéscsabaiak alföldi pikáns csülökpörköltjét az ecetes almapaprika levével öntötték föl, amitől persze még nem lett diétás étel, de nagyon ízletes. Az Eger-Felnémeti „Templomdombi Pincepáholy” csapata újra egy különlegességgel rukkolt elő ami „Ördögvér levesnek” neveztek el, mert fekete galuskával –kevesen csinálják ma már – készült, amelyben vér volt, s mint a séf mondta van benne velő-amely köztudottan a férfierő. A nyéki csapat grillezett tála már sok egészséges falatot is tartalmazott, így a juhtúróval töltött gomba és a padlizsán mellett a grillen sütött húst jóféle fűszerekkel ízesítették.

                                                                                                       -obe-
                                                                                                Fotó:OL
 
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt Emődön nem csak „Tehéntánc” volt
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt Emődön nem csak „Tehéntánc” volt
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt Emődön nem csak „Tehéntánc” volt
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Üdv a pénzügy világában!
Az iskolás évek alatt sokan abszolút távol érezzük magunktól a matematikával összefüggő tantárgyakat, aztán a felnőtt életünkben mégis pénzügyekkel, s…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp