2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el
Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek elAzonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a rendkívüli meleg és csapadékmentes időjárás miatt – közölte a szaktárca az MTI-vel hétfőn. Az erdőkben ugyanis fokozott tűzveszély alakult ki, és ezért az ország egész területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – vonatkozik a tilalom. Így tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.
 
A közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók által eldobott égő cigarettacsikk és dohánynemű fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, illetve vasúti töltések mellett keletkező tüzek ugyanis sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Ezért a szaktárca felhívja a közúton és vasúton utazókat, az erdőben kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldására a fokozott tűzveszély elmúltával, egy későbbi időpontban intézkednek – tartalmazza az FVM közleménye.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp