hozzávalók
• 600 g darált sertéshús, de pulykamellből is készület
• 2 fej vöröshagyma
• 6 fej gomba
• mozzarella sajt
• 2 tojás
• 1 csokor petrezselyem
• só, bors
• 16 szelet bacon szalonna
• vaj
• olívaolaj
elkészítés
1. A húshoz hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát amelyet olívaolajon megpároltunk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát, a petrezselymet, és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük.
2. Az alufóliát puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Fedjék egymást, ne legyen hézag közöttük. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk.
3. Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába a mozzarella golyókat.
4. A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és megsütjük a sütőrácson.
5. Majd kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufóliából, és a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe, megpirítjuk.
Köretként rizibizit, vagy kölest kínálunk hozzá.