Hozzávalók:
1 citrom
5 dkg vaj
3 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 rozmaringág
3 nagy csirkemell
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A citrom levét kifacsarjuk egy lábasba, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet, a fokhagymát és a rozmaringot, kevés sót, borsot és kislángon hevítjük, amíg a vaj megolvad.
A csirkedarabokat mindkét oldalán elősütjük, majd kőtepsibe fektetjük lelocsoljuk az egészet a citromos mézes vajjal. 50-60 percig sütjük, közben kétszer megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy mindkét oldaluk szép pirosra süljön. Burgonyapürével tálaljuk.
A citrom levét kifacsarjuk egy lábasba, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet, a fokhagymát és a rozmaringot, kevés sót, borsot és kislángon hevítjük, amíg a vaj megolvad.
A csirkedarabokat mindkét oldalán elősütjük, majd kőtepsibe fektetjük lelocsoljuk az egészet a citromos mézes vajjal. 50-60 percig sütjük, közben kétszer megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy mindkét oldaluk szép pirosra süljön. Burgonyapürével tálaljuk.