2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
Molnár Zoltán

MIK Zrt.: Beruházások egymás után

Molnár ZoltánA kezdet és a vég, illetve egészen pontosan a vég és a kezdet. Ezzel is lehetne jellemezni a MIK Zrt. elmúlt hónapjait, hiszen alig, hogy befejezték az egyik nagy beruházásukat, már bele is vágtak egy másikba.

A mai nehéz gazdasági helyzetben mindig örömteli újabb beruházásokról beszámolni. A Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. esetében ez duplán igaz, hiszen két aktuális projektjükről is érdemes szót ejteni. Molnár Zoltán, a cég vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: több éves előkészítés után az idén márciusban adták át a mintegy 1,3 milliárd forintos befektetéssel megvalósult Mechatronikai Ipari Parkot, amely a korábban kialakított, ám az évek során már betelt Miskolci Ipari Park bővítését szolgálja. A Mechatronikai Ipari Parkot a Mik Zrt. és a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásával, partnerségben valósította meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió 50 %-os támogatásával. A parkban a leendő befektetők olyan összközművesített terület találnak, ahol akár holnap is elkezdődhetnek egy üzem vagy szerelőcsarnok építési munkálatai. Mindez remélhetőleg hozzájárul Miskolc versenyképességének növeléséhez, a foglalkoztatási helyzet javulásához.
MIK Zrt.: Beruházások egymás utánAlig fejeződött be az egyik projekt, máris indul a másik: megkezdik ugyanis a Görgey 4 Társasház kivitelezési munkáit. Itt építi fel ugyanis 750 millió forintos beruházással a MIK Zrt. a belváros egyik legszebb társasházát, amelyben különböző méretű lakások, üzletek és garázsok kapnak majd helyet – emelte ki Molnár Zoltán. A társasház számos előnnyel rendelkezik: fekvése kiváló, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt kitűnően megközelíthető. A társasházban összesen 41 lakás, üzlet és iroda lesz majd, a kényelmes közlekedésről két lépcsőház, lift és kellő számú parkolóhely gondoskodik. A Görgey 4 Társasház alapozási munkálatai 2009. májusában kezdődnek, az átadás 2010. szeptemberében várható. Molnár Zoltán összegzésül elmondta: ez a 41 lakásos társasház, illetve a Mechatronikai Ipari Park is jó példája a MIK Zrt. jövőbe tekintő, hosszú távú stratégiájának, amelynek eredményei már eddig is Miskolc fejlődését, gazdagodását szolgálták.
MIK Zrt.: Beruházások egymás után

 
HIRDETÉS

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek