2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Vállalatok a stratégiai célok elérésének útján

Vállalatok a stratégiai célok elérésének útján

Vállalatok a stratégiai célok elérésének útján A válságkezeléshez szükséges informatikai eszközök már megvannak, de a gondolkodásmódot még alakítani kell
BUDAPEST, 2009. március 4. – Teljesítménymenedzsment és profitabilitás, kiút a válságból címmel rendezett a SAS konferenciát ma Budapesten az IMF tanácsadó testületének egyik tagja, Gary Cokins részvételével. A téma nemzetközi szaktekintélye szerint napjainkban a versenyszektorban létkérdés a szervezetek gyors válaszadása és az előrelátás. Ez komoly nyomást gyakorol a cégvezetőkre és a vezető beosztású menedzserekre, holott megfelelő eszközökkel növelhető a hatékonyság és az eredményesség, illetve csökkenthetőek a költségek akár létszámleépítések nélkül is.

A válság kirobbanása óta a politikai és gazdasági vezetők új törvényekkel, irányítási technikákkal és kormányzati előírásokkal próbálják megzabolázni a kedvezőtlen nemzetközi folyamatokat. A gazdasági döntéshozóknak minden korábbinál több információra van szükségük, és a megváltozott feltételek miatt különösen igaz, hogy intuíciók helyett kizárólag a tényadatokra szabad támaszkodniuk. A teljesítménymenedzsment ehhez biztosít számukra eszközrendszert, alkalmazása eredményeként nő a hatékonyság és csökkennek a költségek. A vállalatok ez utóbbinak különösen nagy jelentőséget tulajdonítanak napjainkban, nem véletlen tehát, hogy a teljesítménymenedzsment eszközök iránti érdeklődés számottevően nőtt az elmúlt hónapokban.

„Mára nem a technológia, hanem a gondolkodásmód az egyedüli korlátja a jó teljesítménymenedzsmentnek.” – nyilatkozta Gary Cokins, a SAS teljesítménymenedzsment megoldásokért felelős vezetője, majd hozzátette: „A vállalati teljesítménymenedzsment ma már sokkal inkább egy emberi tényező, mint egy technológiai alkalmazás, ugyanakkor a szoftverek komoly szerepet játszanak az eredmények elérésében.”

A teljesítménymenedzsment újdonsült népszerűsége ellenére nem válságkezelési eszköz: egyformán hasznos a növekedés, a prosperitás, a hanyatlás és a fellendülés természetes gazdasági ciklusának bármely szakaszában. Alapvető előnye, hogy képes döntéstámogató információvá alakítani a tranzakciós feladatokat. Biztosítja a vezetők és a dolgozók számára a gyorsabb reagáláshoz és a magasabb pénzügyi érték megteremtéséhez szükséges módszereket, eszközöket, technológiákat, információkat és elemzéseket.
A nemrégiben a legjobb stratégiai teljesítménymenedzsment eszköznek megválasztott SAS alkalmazás a nem pénzügyi illetve immateriális kockázatok kezelésére is alkalmassá teszi a szervezeteket, miközben végigvezeti a vállalatot a stratégiai célok elérésének útján.

A SAS-ról
A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzleti intelligencia fejlesztő. A vállalati intelligencia platformra épülő innovatív üzleti alkalmazások révén a SAS 45.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.
A SAS és a SAS Institute minden más termékének és szolgáltatásának a neve védjegy, illetve az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban működő SAS Institute Inc. bejegyzett védjegyei. Az ® szimbólum az USA-ban történt bejegyzést jelöli. Más márkákat és termékneveket az adott országban tartják nyilván védjegyként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…

További cikkek