2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Tavaszi zsongás

Tavaszi zsongás

Tavaszi zsongásA Miskolci Állatkertben teljes a tavaszi ébredés:a napsütéses tavasz megérkeztével az állatok aktívabbak a kifutókban, rügyeznek a fák, egyre több növény kerül ki a külső helyekre, a gondozók jóvoltából megújulnak az állattartóhelyek, a hosszabb nyitvatartással a zoo-shopot is beüzemelte a park és a büfések, fagyisok többsége is kitelepült már.


A tanyaház külső karámában ismét lehet lovagolni, ill. délelőtt és délután is láthatók újra egyes fajainknál látványetetések (a bejáratnál meghirdetett időpontokban).

Csütörtökön ismét született két kecskegida a tanyaházban: egy nagyfülű fekete mintás és egy apró fülű hófehér gida. Mivel szerencsére sok-sok tőlük idősebb kecskegida van már a közös kecskesimogatóban, az újszülötteket anyjukkal biztonságuk érdekében még elkülönítik a gondozók.

A patássoron az afrikai vadon élő juhféléknek, a sörényes juhoknak a kifutójában is láthatunk sörényes bárányok egy-egy nőstény közelében.

Az oktatóépület előtti kis halastóba kiköltöztek az aranyhalak és a koi pontyok. Láthatók a vízfelszínhez közel lerakott kocsonyás petecsomók is, melyek a környéken élő békáktól (pl. gyepi béka, erdei béka, stb.) származnak. Hamarosan várhatók a barna varangyok jól felismerhető hosszú láncú petezsinórjai is.

Hétvégente az oktatóterem továbbra is várja az érdeklődőket: a terráriumokban, akváriumokban és inszektáriumokban többek között bordás gőték, botsáskák, hazai halfajok, óriáskígyók, siklók, a héten tojást lerakott baziliszkuszok, ill. egy felnőtt és egy cseperedő kaméleon ifjú is látható.

 

 

Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…