Csetneki László, MNGSZ Észak-Bükki régió elnöke szervezett – amelyhez a csodálatos napsütéses időjárás, a lelkes versenyzők és a több ezres érdeklődő közönség is hozzájárult. Versenyzett húsz csapat Tápióbicskétől, Egeren és Emődön át, Poroszlón és Harsányon keresztül Békéscsabáig.
S, hogy mi volt a mérvadó a döntésben? A forralt bornál főként az, hogy mivel tudják, merik úgy fűszerezni hogy még inkább domináljon a bukéja. A savanyúságnál az volt a fontos, hogy az ízek, színek milyen harmóniában keverednek egymással, hogyan simul egymáshoz a káposzta, paprika, uborka zamata. S a hurkánál, elsősorban az, hogy mennyire őrzi a hagyományt a fenséges disznóság ízvilága.
Végy egy jól megtermett sütőtököt,
Vájd ki a belsejét, de úgy, hogy ujjnyi húsa benn maradjon,
Keverj össze jól megfűszerezett hurka és kolbász húst,
Töltsd a tökbe a tölteléket,
Tedd a sütőbe, s süsd szép pirosra, s meglátod az édes, s fűszeres íz, úgy simul egymáshoz, mint az ifjú asszony az édes urához…!